flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дні адміністративної юстиції

04 липня 2024, 10:40

У Полтавському окружному адміністративному суді черговий рік поспіль  проходять Дні адміністративної юстиції України. Їх метою є популяризація адміністративної юстиції, підвищення загального рівня правової культури, набуття громадянами необхідного рівня правових знань в сфері адміністративної юстиції та підвищення комунікації суду із суспільством.

03 липня  в Полтавському окружному адміністративному суді в рамках Днів адміністративної юстиції відбулася ознайомча екскурсія зі студентами першого та другого курсу Полтавського державного аграрного університету разом з викладачами кафедри  - професором, доктором юридичних наук, професором кафедри  підприємництва і права Гладким С.О., кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри Купченею Л.І. та доцентом кафедри Мороз С.Е.

Її було організовано в рамках навчальної практики, з метою ознайомлення майбутніх фахівців з роботою органів судової влади.

Молодь зустрілась із заступником керівника апарату Ольгою Борисенко, яка надала відповіді на запитання щодо організації роботи установи, особливостей системи адміністративного судочинства в Україні та країнах Європи,  проблем і перспектив судової реформи.

Учасники заходу ознайомилися з організацією роботи суду, специфікою діяльності його структурних підрозділів, архівом суду. Майбутнім юристам була надана можливість побувати у залі  судового засідання.

Студенти висловили задоволення побаченим та впевненість у тому, що таке спілкування буде відбуватися й надалі.

Такі заходи заплановано проводити й надалі, адже в суді завжди раді майбутнім колегам.