flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дні адміністративної юстиції

03 липня 2023, 11:39

У Полтавському окружному адміністративному суді черговий рік поспіль з 20 червня до 10 липня проходять Дні адміністративної юстиції України. Їх метою є популяризація адміністративної юстиції, підвищення загального рівня правової культури, набуття громадянами необхідного рівня правових знань в сфері адміністративної юстиції та підвищення комунікації суду із суспільством.

30 червня в Полтавському окружному адміністративному суді в рамках Днів адміністративної юстиції відбулася ознайомча екскурсія.

Її було організовано за ініціативою Олександа Лемешка – першого заступника голови Полтавської обласної ради, для студентів та учнів коледжів з метою ознайомлення майбутніх фахівців з роботою органу судової влади.

Учасники заходу ознайомилися з організацією роботи суду, їм було продемонстровано порядок здійснення автоматичного розподілу справ між суддями, роботу автоматизованої системи документообігу, ведення судового процесу, у тому числі засобами відеоконференцзв’язку.

Молодь зустрілась із головою суду Іваном Ясиновським, який надав відповіді на запитання щодо організації роботи установи, особливостей системи адміністративного судочинства в Україні та проблем і перспектив судової реформи.

Студенти висловили задоволення побаченим та впевненість у тому, що таке спілкування буде відбуватися й надалі.