flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали майбутні правники

19 травня 2023, 13:26

Днями до суду завітали студенти 3 курсу Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Слід зазначити, що такі заходи стали в суді вже традиційними і користуються все більшою популярністю у студентської молоді.

Програма зустрічі включала в себе ознайомлення з історією становлення адміністративної юстиції та утворення Полтавського окружного адміністративного суду, юрисдикцією адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ, порядком звернення до суду, процесуальний порядок  розгляду справ.

Студенти зустрілись із керівником апарату суду Євгенієм Зіненком, який надав відповіді на запитання щодо організації роботи установи, особливостей системи адміністративного судочинства в Україні та запропонував стажування на вакантні посади в суді студентам, які мають диплом молодшого бакалавра.

 

Учасники заходу дізнались про принципи функціонування структурних підрозділів установи.

Після ознайомлення з роботою суду студенти були присутніми у судовому засіданні з розгляду адміністративної справи під головуванням судді Костянтина Клочка.

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, студенти висловили бажання стосовно подальших зустрічей.