flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полтавський окружний адміністративний суд відвідали майбутні юристи

07 квітня 2023, 11:19

З метою формування позитивного ставлення до обраної спеціальності й майбутньої професії, в межах практичних занять з навчальної дисципліни «Адміністративне судочинство» 06 квітня 2023 року в Полтавському окружному адміністративному суді було проведено день відкритих дверей для студентів 3 – го курсу Полтавського юридичного інституту НЮУ ім. Ярослава Мудрого.

До програми зустрічі входили ознайомлення з історією становлення адміністративної юстиції та утворення Полтавського окружного адміністративного суду, з юрисдикцією адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ, порядком звернення до суду, процесуальним порядком  розгляду справ тощо.

Керівник апарату Євгеній Зіненко провів екскурсію приміщенням суду, яка включала відвідування робочих кабінетів, залів судових засідань, ознайомлення з інноваційними технологіями, що сприяють роботі суду й учасників судового процесу.

Студенти мали нагоду поспілкуватися із головою суду Іваном Ясиновським, який поділився своїм досвідом, дав практичні поради та настанови майбутнім правознавцям, відповів на запитання щодо організації роботи судової установи, особливостей розгляду адміністративних справ.

Під час заходу було запропоновано стажування на вакантні посади секретаря судового засідання студентам, які мають диплом молодшого бакалавра. 

 Наприкінці заходу майбутні юристи та їх наставник – викладач, к.ю.н. Олена Мельник подякували за організацію та проведення заходу, адже завдяки такому знайомству правники отримали певні знання про специфіку діяльності суду.