flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо дотримання вимог закону при направленні апеляційних скарг

17 листопада 2022, 09:21

До уваги учасників судового процесу!

Просимо звернути увагу на дотримання вимог закону при направленні апеляційних скарг.

Подача апеляційних скарг через суд першої інстанції - неможлива!

Статтею 297 Кодексу адміністративного судочинства України (КАСУ) встановлено, що апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

В період військового стану суди приймали апеляційні скарги з урахуванням складнощів транспортного сполучення й поштового зв’язку. На даний час Другий апеляційний адміністративний суд (м.Харків) здійснює правосуддя в повному обсязі відповідно до вимог КАСУ та інших нормативно-правових актів, які визначають порядок діяльності судів.

Тому просимо учасників судового процесу дотримуватися закону й надсилати апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції безпосередньо до Другого апеляційного адміністративного суду. Це значно прискорить розгляд апеляційної скарги та прийняття судом апеляційної інстанції рішення по справі. Полтавський окружний адміністративний суд не вправі приймати апеляційні скарги та направляти їх до суду апеляційної інстанції.

Апеляційні скарги, направлені до Полтавського окружного адміністративного суду після 17 листопада 2022 року, будуть повернуті учасникам судового процесу.