flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Полтавський окружний адміністративний суд відвідали майбутні юристи

14 листопада 2022, 13:33

З метою формування позитивного ставлення до обраної спеціальності й майбутньої професії 11 листопада 2022 року в Полтавському окружному адміністративному суді було проведено день відкритих дверей для студентів 3 – го курсу Полтавського фахового коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

 

Програма зустрічі включала в себе ознайомлення з історією становлення адміністративної юстиції та утворення Полтавського окружного адміністративного суду, з юрисдикцією адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ, порядком звернення до суду, процесуальним порядком  розгляду справ тощо.

Головний спеціаліст – прессекретар суду Ольга Синяговська провела екскурсію приміщенням суду, яка включала відвідування робочих кабінетів, залів судових засідань, ознайомлення з інноваційними технологіями, які сприяють роботі суду і громадян.

Студентам випала можливість поспілкуватися із головою суду – Іваном Ясиновським, який поділився своїм досвідом та дав практичні поради та настанови майбутнім правознавцям, побажав успіхів в обраній професії. Керівник апарату Євгеній Зіненко надав відповіді на запитання щодо організації роботи судової установи, особливостей функціонування структурних підрозділів.

Наприкінці заходу майбутні юристи та їх наставник – Арміне Мелконян подякували за організацію та проведення заходу, адже завдяки такому знайомству правники отримали певні знання про специфіку діяльності суду.